IN DE BELANGSTELLING

Voor groter formaat klik op de afbeeldingen

Medaille 2018 - Draagt de naam FERDINAND VERBIEST en is van de hand van Paul Huybrechts

 

 

Medaille 2019 - Draagt de naam - HET CIRCUS en is van de hand van Hedwig Pauwels

Een circus was een attractie waarbij artiesten en wilde dieren centraal stonden. Door de weerstand tegen het ge(mis)bruik van wilde dieren, kwam in België en veel andere Europese landen veel protest.

Het circus zoals het ontstond in Engeland in 1770 moest zich stilaan aanpassen. Het circus moest zich omvormen van een circus met paarden, leeuwen, tijgers, clowns, koorddansers naar circustheater. Het mooiste voorbeeld hiervan is het van origine Canadese Cirque du Soleil. Dit soort circusgroepen combineert circus, muziek, dans en comedy in een voorstelling met een verhaal.
Alleen circus Boltini bleef zich vasthouden aan het klassieke circus wel met toevoeging van gastoptredens van populaire artiesten, vooral bekende zangers.
Vergis u echter niet, circusartiesten dienen zeer getalenteerd te zijn. Daartoe werden zowel in Nederland als België circusscholen opgericht.
Om de oprichting van het eerste circus te herdenken, zo’n 250 jaar geleden, ontwierp Hedwig Pauwels een prachtige medaille. Op de voorzijde zien we een schitterend wild paard bereden door een amazone. De wuivende manen van de hengst wekken op een sublieme manier de wilde woestheid op van de voorgestelde scene. De keerzijde van de medaille staat hiermee in schril contrast: de stille rust van de goedlachse clown, zijn triestheid die ogenblikkelijk kan omslaan in een breed lachsalvo.
Kortom, weer een prachtig werk van Hedwig Pauwels.
Proficiat!

Als nieuw lid wordt dit prachtig werk u gratis aangeboden als je uw lidgeld betaalt voor 2022. Niet vergeten!
Heb je ook graag de zeldzame proefslag? Stort dan 50€ met vermelding van uw adres + “proefslag”.
Opgepast, slechts 15 exemplaren beschikbaar en op = op!!!

 

 

 

Overname FIBRU door P.De Greef.

Voor meer info: